TeMaN-TeMaN SaYe!!

Tuesday, July 22, 2014

JODOH.

salam...
jodoh.. ap n siapa yang dikata kan jodoh kita..
alangkah indah nya kalau kita tahu siapa jodoh kita. 
kalu aku tahu siapa jodoh ku,
sumpah ak tak akan mensia.sia perasan ini..
.
tapi jodoh ajal maut tu kan rahsia Allah..
insyaallah pasti rahsia tu akan terjawab bila sampai masa dan waktu nya..
ap yang harus kita buat adalah mintak untuk dapat yang terbaik. amin.
.
ak pernah dikecewakan. tapi aku xpernah membenci dia. sebab die juga hamba allah.
alhamdulillah  ak di pertemukan dengan seorg hamba allah ni.
kami berkawan . alhamdulillah kami bahagia.
setiap hari doa ak pohon kan supaya dia terakhir.
ak teramat mnyangi nye.
.
sehari sebelum exam aku cter kan cter kami kepada seorg sahabat ak yang baik sgt. yang selalu ajak berusrah. ak cter yang ak penah kecewa.penah ditipu.penah dikhianati. jawapan die senang je. awk jangan risau sume tu dah tertulis untuk awak ap yang awk kne buat adalah redho dengan ketentuan dariNya.perbanyakkan lah solat supaya awk dapat jawapan yang btol untuk dijadikan pilihan.
n dia cter pengalaman2 die dalam berusrah. baru ak tau.cara ak mencintai die adalah salah.
biasalah laut mane yang tak bergelora kan alam kita berkawan ni. malam tu xtahu ap punca kami gaduh n sampai die kata. tolong bg die masa n die nk kita bawak haluan sendiri. so ak faham maksud die.. pada mase ak beremosi sangatsampai ak cakap kenapa la dunia ni begitu kejam. kejam kebahagian untuk ak hanya dipinjam kan.kejam ngan sume ni jadi kat ak. pada waktu banyak bende yang ak salah kan. padahal ak tak terpkirpon yang tu hanya sikit je. banyak lagi kebahagian yang Allah pinjam kan.. astafirullahalazim..
mmg tau xtau bersyukur la azizah...
.
berdoa dari Dia segala nya.  Dia kembali kan kebhagian kami..
syukur terima kasih yaallah kemudian tiba masa nye untuk jmpa family die..
layanan yang family bg sangat.sangat sempurna..
tak pernah ade kekurangan pada mereka bagi aku..
ak bertambah rapat dengan keluarga nya.. n ak ingat pada january di mana hari lahir bapa nya. dia mintak ak untuk wish bufday pada abah. pada saat tu ak tak tahu ap nak kata. yang pasti teramat sedih.sebab seumur hidup ak yang ak ingt tak pernah rasa or wish pada seorang insan yang bergelar ayah.perasaan aku bercampur tkut sampai bergegar jugak la lutut ni. sampai siap karang text dua tiga kali sebab terlmpau exsted... tu ade lah pengalaman yang terindah... terima kasih awk sebab pinjam kan kasih sayang abah awk kepada sy..
.
lagi bertambah bahagia. dihari kelahiran kami. first time sambut bufday dengan org lain.tambahan pulak aku kan dukditempat org. mengharap kasih sayang org lain la... time tu ak kenal sedara.sedara die.sekali lagi kebahagian yang terindahan utk kita. n pada waktu tu abah dia ade perancangan untuk kami. yang mana abah die kata insyaallah tahun depan k kampung gajah so aku faham maksud nye. terima kasih yaallah pinjam kebahagian yang manis. terima kasih engkau pinjamkan mereka yang sangat.sangat baik... walaupun cerita kami ni jarak jauh. tapi jauh tak pernah menjadi penmisah.terima kasih hadir dalam hidup sy awk..
dan terima kasih yaallah kerama engkau kurnia kan rahmat yang termanis dalam liku.liku kehidupan ak.. ap yang ak pohon pada mu yaallah panjng kan la jodoh kami sehingga menjadi sebuah ikatan yang halal di sisi mu yaallah. engkau berkati lah setiap jalan kebhagian kami allah. aku mohon agar engkau pinjam kan lah hamba mu itu kepda ku agar die menjadi imam untuk tu.. engkau rahmati la kasih syang kami yaallah..
sesungguh nya engkau maha mengasihi.maha kaya.maha menentukan.maha segala.gala... amin...
.
indah bukan..? jika die bukan tercipta untuk menjadi imam ku engkau kuat kan lah hati.hati kami untuk menerima ketentuan mu yaallah. sesungguhnya engkau maha merangcang segala. amin...
.
kepada awak. sy sayang awk sangat... insyaallah... amin..

Monday, July 21, 2014

segala nya ketentuan.

salam..
setiap yang bertemu pasti ade perpisahan.
setiap perpisahan tu pasti akan ade linangan air mata.
tu sume kan dah di namakan ketentuan illahi.
seperti yang kita tau kita hanya mampu merangcang. tapi sebaik perancangan adlah ade Allah.
.
.
bertemu dengan seorg hamba allah. yang mana mengharap kan ia yang terahkir utk hidup kita.
memang tu kan yang kita harap kan. dan mmg tu yang kita mohon dari pada allah.
tapi pernah x kita terfikir kalau buakan dia jodoh kita. perlu kah kita untuk salah kan takdir dan pertemuan.
.
.
entry ni bukan utk mintak simpati atau mengharap pape. tapi ianya tu dijadikan pengajaran supaya menjadi lebih kuat.pernah tak kita fikir org yang kita syg pergi meninggalkan kita. ap yang bermain kat fikiran kita.
mesti kita akan kata ujian apakah yang Allah bg untuk kita. kenapa kita tak fikir yang Allah turun kan ujian kepada kita mengikut kemampuan kita.
.
.
ak bersyukur dengan kebahagian yang aku kecapi sekarang ni..
amin.amin.amin.. alhamdulillah ya allah teramat besar rahmat yang engkau pinjam kan kepada ku..
rahmat untuk hidup.rahmat keluarga.rahmat kesihatan.rahmat bersahabat..
ya allah besar ye nikmat mu.
.
.
sekian...

ramadhan update

salam..
kejap je dah ramadhan dah nak melabuh kan tirai.
aceli banyak bende yang ak nak update tapi still blom berkesempatan
sebab ak masih nak memanfaatkan masa aku ni as a pengnggur bersama bunda dan nenek di rumah.
bagi ak mereka ade nyawa.
.
.
ramadhan tahun ni merupakan tahun yang mane ak bersenang lenang. 
tak perlu lgi fikir kan tiket untuk balik kampung. xperlu lg pk ble nak berbuka kat umah.
alhamdulillah ak tamat pengajian dua hari sebelom berpuasa. so ak berpuasa penuh di kampung pada tahun ni..insyaallah.
tahun depan belom tentu..
.
.
nti nak update skit tentang kolej walaupun basi tapi till fersh kat mind.
sbb bnyak sgt kenangan yang manis sepangjang as a pelatih.
puasa bersama. bersahur bergilir k bazar.. mmang best. yang mana puan mahani iaitu mama kami kat kngar tu kata. pengalaman ni banyak sgt memberi pengalaman untuk terus kan hidup..
.
.
sekian..

Sunday, March 23, 2014

Wajah kesayangan hamba.

salam.
March 6 hari
April 28 hari
Mei  31hari
june 27 hari
so bersamaa dengan 92 hari lgi untuk terus berada di kolej jururawat masyarakat kangar..
x lama dah. 
selepas itu. xtau berapa lama akan berada di rumah. *klu kat umah tu tak kisah pon berapa lama pon*
then insyaallah akan memasuk alam pekerjaan..
harap.harap dapat di perak tengah. pilihan penempatan pon dah di isi. dengan harapan permintaan dapat di penuhi.. amin....
.
.
tapi bulan mac ni terasa teramat lah lambat..
xsabar nk end of mac.. xtau sebab ap.
padahal second week april nti trial exam.
persiapan habuk pon xde..
knpe nk tggu mac abs pon ak pon xtau..
.
.
yang pasti insyaallah april ni akan balik kampung jugak walau cam mne2 pon.
walaupon cuti hanya dua hari..
sebab x saba dah nak jumpe wajah.wajah kesayangan..
.
.
.
.

.
.

.
.

.
.
.
.

.
.

.
.

.
.

.
.
sekian...