TeMaN-TeMaN SaYe!!

Thursday, December 4, 2014

G day bkn E dat

salam..
masih belom terlambat nak update
.
.
konvo ilkkm 2014
kskbsas ulu kinta



Alhamdulillah untuk kali kedua menyarung jubah seperti itu..
doakan ps ni pakai lg. kaler lain plak.
amin
.
.
pre convo

.
sebahagian harta dunia akhirat

.
.
without iam nothing.
terima kasih mak..
.

.
sister 
.

.
sahabat..
.

.
bukan hanya kami bertiga je yang konvo
ramai lg..
tapi sume bz..
.

.
pre konvo
.

.
.

.
.

.
Alhamdulillah syukur pada mu yaallah.
kerana engkau telah pinjamkan 
insan yang amat.amat bermakna..
.
.
terima kasih mak.abang.kakak.adik.
anak buah. n kengkawan puang pengajar. puang stafnurse
yang sentiasa ade di samping
sepanjang pengajian nun jauh diutara..
.
.
pic yang bamyak tak larat nak upload semua
insyaallah next update..
amin.
insyalllah.alhamdulillah..
.
.
k daa....


Saturday, November 29, 2014

Doa buat kita

bila terfikirkan tentang kamu.
aku rasa takut untuk berangan lebih jauh lagi
kerana aku bimbang kamu hadir dalam hidup hanya untuk seketika
bukan hadir untuk selama.
tapi..
aku percaya dengan kata-kata kamu
"saya akan cuba menjadi yang terbaik untuk persahabatan ni"
jadi aku tutup mat dan berdoa agar tuhan kurniakan dia kepada ku.. amin.

insyaallah

salam...
insyaallah this is came back.

Tuesday, July 22, 2014

JODOH.

salam...
jodoh.. ap n siapa yang dikata kan jodoh kita..
alangkah indah nya kalau kita tahu siapa jodoh kita. 
kalu aku tahu siapa jodoh ku,
sumpah ak tak akan mensia.sia perasan ini..
.
tapi jodoh ajal maut tu kan rahsia Allah..
insyaallah pasti rahsia tu akan terjawab bila sampai masa dan waktu nya..
ap yang harus kita buat adalah mintak untuk dapat yang terbaik. amin.
.
ak pernah dikecewakan. tapi aku xpernah membenci dia. sebab die juga hamba allah.
alhamdulillah  ak di pertemukan dengan seorg hamba allah ni.
kami berkawan . alhamdulillah kami bahagia.
setiap hari doa ak pohon kan supaya dia terakhir.
ak teramat mnyangi nye.
.
sehari sebelum exam aku cter kan cter kami kepada seorg sahabat ak yang baik sgt. yang selalu ajak berusrah. ak cter yang ak penah kecewa.penah ditipu.penah dikhianati. jawapan die senang je. awk jangan risau sume tu dah tertulis untuk awak ap yang awk kne buat adalah redho dengan ketentuan dariNya.perbanyakkan lah solat supaya awk dapat jawapan yang btol untuk dijadikan pilihan.
n dia cter pengalaman2 die dalam berusrah. baru ak tau.cara ak mencintai die adalah salah.
biasalah laut mane yang tak bergelora kan alam kita berkawan ni. malam tu xtahu ap punca kami gaduh n sampai die kata. tolong bg die masa n die nk kita bawak haluan sendiri. so ak faham maksud die.. pada mase ak beremosi sangatsampai ak cakap kenapa la dunia ni begitu kejam. kejam kebahagian untuk ak hanya dipinjam kan.kejam ngan sume ni jadi kat ak. pada waktu banyak bende yang ak salah kan. padahal ak tak terpkirpon yang tu hanya sikit je. banyak lagi kebahagian yang Allah pinjam kan.. astafirullahalazim..
mmg tau xtau bersyukur la azizah...
.
berdoa dari Dia segala nya.  Dia kembali kan kebhagian kami..
syukur terima kasih yaallah kemudian tiba masa nye untuk jmpa family die..
layanan yang family bg sangat.sangat sempurna..
tak pernah ade kekurangan pada mereka bagi aku..
ak bertambah rapat dengan keluarga nya.. n ak ingat pada january di mana hari lahir bapa nya. dia mintak ak untuk wish bufday pada abah. pada saat tu ak tak tahu ap nak kata. yang pasti teramat sedih.sebab seumur hidup ak yang ak ingt tak pernah rasa or wish pada seorang insan yang bergelar ayah.perasaan aku bercampur tkut sampai bergegar jugak la lutut ni. sampai siap karang text dua tiga kali sebab terlmpau exsted... tu ade lah pengalaman yang terindah... terima kasih awk sebab pinjam kan kasih sayang abah awk kepada sy..
.
lagi bertambah bahagia. dihari kelahiran kami. first time sambut bufday dengan org lain.tambahan pulak aku kan dukditempat org. mengharap kasih sayang org lain la... time tu ak kenal sedara.sedara die.sekali lagi kebahagian yang terindahan utk kita. n pada waktu tu abah dia ade perancangan untuk kami. yang mana abah die kata insyaallah tahun depan k kampung gajah so aku faham maksud nye. terima kasih yaallah pinjam kebahagian yang manis. terima kasih engkau pinjamkan mereka yang sangat.sangat baik... walaupun cerita kami ni jarak jauh. tapi jauh tak pernah menjadi penmisah.terima kasih hadir dalam hidup sy awk..
dan terima kasih yaallah kerama engkau kurnia kan rahmat yang termanis dalam liku.liku kehidupan ak.. ap yang ak pohon pada mu yaallah panjng kan la jodoh kami sehingga menjadi sebuah ikatan yang halal di sisi mu yaallah. engkau berkati lah setiap jalan kebhagian kami allah. aku mohon agar engkau pinjam kan lah hamba mu itu kepda ku agar die menjadi imam untuk tu.. engkau rahmati la kasih syang kami yaallah..
sesungguh nya engkau maha mengasihi.maha kaya.maha menentukan.maha segala.gala... amin...
.
indah bukan..? jika die bukan tercipta untuk menjadi imam ku engkau kuat kan lah hati.hati kami untuk menerima ketentuan mu yaallah. sesungguhnya engkau maha merangcang segala. amin...
.
kepada awak. sy sayang awk sangat... insyaallah... amin..